Aikanaan MTV-musiikkikanava oli se paikka, jossa tähdet syttyivät ja sammuivat. Nykyään Music Television on enemmänkin huonojen reality-tv-sarjojen kanava, ja musiikkimaailman huipulle tähtäävät artistit luottavat YouTubeen. Ja miksi ei, sillä YouTube on toistaiseksi vielä ilmainen palvelu, johon voi ladata teoriassa rajattomasti materiaalia. Mutta ketkä artistit ovat katsojamäärillä mitattuna YouTuben menestyneimmät viihdyttäjät?

Gangnam Style ylivoimaisessa johdossa

Listan paalupaikkaa pitää hallussaan yli 2,3 miljardilla katsomiskerrallaan Etelä-Korean ”lahja” maailman musiikille, PSY. Huippusuositun ”Gangnam Style” –kappaleen takana listan toisena löytyy Justin Bieberin ja Ludacrisin yhteistyön tuotos ”Baby” (1,1 miljardia katsomiskertaa). Seuraavat kaksi sijaa kuuluvat Katy Perrylle ”Dark Horse” (997 miljoonaa klikkausta) ja ”Roar” (966 miljoonaa klikkausta) -kappaleiden muodossa.

Listan kolmestakymmenestä katsotuimmasta videosta 29 ovat musiikkivideoita. Musiikki netissä on siis laittanut valtavan saappaansa oven väliin myös videobisneksessä. Sijalta 15 löytyykin ainoa ei-musiikkipohjainen video. ”Charlie Bit My Finger Again” -videolla kaksi brittiläistä pientä veljestä käyvät varsin ”hauskaa” keskustelua. Kyseinen huumoripläjäys on myös listan vanhin video, sillä se ladattiin YouTubeen jo vuonna 2007. Mainittakoon myös se, ettei listalta löydy yhtäkään videota, joka olisi ladattu niin sanotusti länsimaisen populaarikulttuurin ulkopuolelta.

Pystyykö kukaan syrjäyttämään PSY:n valtaistuimelta? Tuskinpa, sillä Gangnam Stylen etumatka on jo tässä vaiheessa mielettömän suuri. Toisaalta ehkäpä Miley Cyruksen tai Nicky Minajin jo naurettavat musiikkivideot muuttuvat tulevaisuudessa aikuisviihteeksi, jonka kautta saadaan haalittua yli 2 miljardia katsomiskertaa. Sitä saa mitä tilaa.