Oman musiikin tekeminen on iso ja pitkä prosessi, josta kuuntelijat eivät pääse nauttimaan ilman kunnollista markkinointia. Ilman kuuntelijoita muusikko ei voi myöskään musiikillaan ansaita. Markkinointi niin ikään ei välttämättä ole muusikolla ensimmäisenä mielessä, vaikka se on erittäin olennainen osa muusikon tunnettavuuden kannalta. Napsauta saadaksesi lisätietoja.

Nettimarkkinointi toimii, kun siihen panostaa

Musiikkia on tarjolla tänä päivänä todella paljon ja oman kappaleen saaminen isosta massasta esille vaatii hieman panostusta. Mitään sirkustemppuja tässä ei vaadita vaan alkuun pääsee varsin yksinkertaisesti. Oman musiikin lataaminen nettiin on helppoa ja nopeaa, ja esimerkiksi Youtubeen on kaikkein helpointa ladata musiikkia. Tarjolla on paljon myös muita palveluja kuten esimerkiksi, Soundcloud, Mixcloud, Mikseri.net.Pelkkä musiikin julkaiseminen ei vielä riitä, että tuotanto saadaan tunnetuksi. Uudesta tuotannosta pitää myös kertoa potentiaalisille kuuntelijoille. Facebook toimii tässä loistavasti ja moni uusi artisti keskittyykin uudesta tuotannosta kertomaan Facebookiin luoduilla artistisivuilla. Silloin myös muusikko voi saada kuuntelijoilta suoraa palautetta tuotannostaan ja seurata seuraajien ja fanien kehitystä.

Omakustanteen toimittaminen radioasemalle voi luoda uran

Eri radioasemat, kuten esimerkiksi YleX, ottavat myös omakustanteita soittoonsa, jos kappale herättää mielenkiintoa. Radioasemat esittelevät uuttuusmusiikkia erilaisissa ohjelmissaan ja tätä kautta voi omaa tuotantoaan saada markkinoitua suurelle yleisölle jo ennen kuin levytyssopimus on takataskussa. Omakustanteen tekeminen on tänä päivänä erittäin helppoa ja laitteistonkaan ei tarvitse olla huipputasoa.