Musiikki on noussut suureksi osaksi pelejä. Äänitehosteet eivät enää ole pelkkää kolikoiden kilinää ja kiekkojen pyörähtelyä, vaan paljon muutakin. Musiikki ja pelit ovatkin lyömätön yhdistelmä. Taustamusiikki tuo enemmän viihdyttävyyttä peliin ja saa pelaajat viihtymään pelin parissa kerta toisensa jälkeen. Peleissä käytettävä musiikki on kehittynyt ja se on nyt samaa tasoa kuin kaupallinen musiikki.Pelimusiikin tarina alkoi 8-bittisten tietokoneiden ja pelilaitteiden sukupolvesta, eli toisin sanoen 1980-luvulta. Tuolloin pelimusiikkia kuultiin lähinnä videopeleissä, eivätkä kolikkopelit olleet vielä niin suuressa osassa. Sittemmin 1990-luvulle tultaessa pelimusiikki otti huomattavia harppauksia kehityksessä. Videopelien lisäksi sitä alettiin käyttää kolikkopeleissä. Alussa musiikki oli lähinnä yksinkertaista tietokonemusiikkia, joka tuotettiin elektronisesti. Nykyään musiikki on oikeilla instrumenteilla soitettua.

Musiikkiin perustuvat pelit

Tänä päivänä on olemassa myös täysin musiikkiin perustuvia pelejä. Näitä löytyy varsinkin kolikkopelien puolelta. Parhaimmaksi musiikkiin perustuvaksi kolikkopeliksi on arvioitu Guns N Roses -peli. Nimensä mukaisesti kyseinen peli keskittyy tähän rockin pahojen poikien muodostamaan yhtyeeseen. Pelin introssa pelaaja voi nähdä bändin jäsenet lavalla soittamassa yhtyeen yhtä tunnetuimmista kappaleista, Sweet Child O’Mine.Music Room taas on peli, joka ei perustu mihinkään yhtyeeseen tai artistiin. Sen parissa voi kokea paljon nostalgisia hetkiä, sillä pelin näytöllä voi nähdä vanhan jukeboxin. Pelin kiekot pyörivät jukeboxilla ja taustalla soivat monet tarttuvat hitit. Näiden lisäksi esimerkiksi niin Elvis Presley kuin Jimi Hendrix ovat ansainneet myös omat kolikkopelinsä.

Mikä tekee pelimusiikista niin tärkeää?

Pelimusiikilla on monia positiivisia puolia, kun ajatellaan pelaajan viihtyvyyttä. Pelien pääasiallinen tarkoitus on viihdyttää pelaajaa ja saada tämän tuntemaan olonsa rentoutuneeksi. Mitä viihdyttävämpi peli on, sitä useammin pelaajan löytää sen parista. Tämä onkin yksi niistä seikoista, minkä vuoksi pelimusiikkiin kannattaa panostaa. Nykyajan pelaajat ovat vaativia, eivätkä pelkät yksinkertaiset hedelmäpelit enää riitä.Kaikki maailman suurimmat pelinkehittäjät ovat ymmärtäneet pelimusiikin merkityksen. Uusimmissa peleissä on runsaasti muitakin erikoisominaisuuksia ja paljon grafiikoita, joten pelimusiikki ei missään nimessä saa jäädä taka-alalle. Tärkeää on myös se, että musiikki sopii kunkin pelin teemaan. Jos kyseessä on tiivistahtinen seikkailupeli, myös musiikin täytyy olla kiihkeää. Rentoon peliin taas sopii letkeä musiikki.